Kyusu Τσαγιέρα με Φίλτρο από πυλό – 230ml

45.00 με Φ.Π.Α

Kyusu τσαγιέρα με φίλτρο Πήλινη φτιαγμένη στην Tokoname της Ιαπωνίας για την σωστή παρασκευή Ιαπωνικών Τσαγιών – Tea Gardens

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Κωδικός προϊόντος: OT-01 Κατηγορίες: , Ετικέτες: , , , ,

Περιγραφή

Επιλέξαμε να μοιραστουμε μαζί σας αυτή την κομψή Kyusu

(τσαγιέρα με φίλτρο)

Φέρτε στην επιφάνεια την αυθεντική αισθηση και γεύση των Ιαπωνικών τσαγιών.Είμαστε ενθουσιασμένοι για την ισορροπία μεταξύ ποιότητας-τιμής,την ευχάριστη αίσθηση, ευκολία στη χρήση και το αποτελεσμα στη γευση του τσαγιου.

Αυτή η  χειροποίητη τσαγιέρα με φίλτρο Kyusu από την Tokoname της Ιαπωνίας, φτιάχτικε από τον παραγωγό τρίτης γενιάς, τον κύριο Tatsuo Umehara.Το χέρι του κυρίου Umehara κάνει κάθε καπάκι να ταιριάζει ακριβώς στο σώμα της τσαγιέρας, χωρίς να αφήνει την παραμικρη  χαραμάδα ελεύθερη, δημιουργώντας έτσι ευχαριστη αίσθηση, και ακρίβεια στο χειρισμό.

Το σουρωτίρι είναι μεταλλικό ανωξείδωτο, κάνοντας αυτή την τσαγιέρα με φίλτρο ιδανική για ελαφρώς ατμισμένα τσάγια ή τσάγια μεγάλων υψομέτρων.Οι τσαγιέρες της περιοχής Tokoname φέρουν μαζί τους την παράδοση και την ιστορία της Ιαπωνίας που χρονολογείται από την περίοδο Έντο, καθιστώντας τις αυθεντικές για χρήση στην παρασκευή ιαπωνικών τσαγιών ή ως αναμνηστικό σουβενίρ για τους λάτρεις της ανατολίτικης κουλτούρας.

Ο πηλος που χρησιμοποιείται για τη διαμόρφωση αυτών των τσαγιερών έχει φυσικά υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο. Καθώς το τσάι και το νερό αλληλεπιδρούνε, οι τανίνες του τσαγιού έρχονται σε επαφή με αυτό το φυσικό σίδηρο και η πικρία καταστέλλεται, καθιστώντας τες ιδανικές για την παρασκευή Ιαπωνικων αφεψημάτων οπως: gyokuro, sencha, bancha, genmaicha

  • Περιεκτικότητα: 230ml

Τί έιναι η Kyusu

Οι Kyusu (επίσης: kyūsu, 急須) είναι ιαπωνική τσαγιερα με φίλτρο που χρησιμοποιείται για την παρασκευή τσαγιού. Η λέξη “kyusu” στα ιαπωνικά αναφέρεται σε οποιαδήποτε τσαγιέρα με φίλτρο· μια κοινή εσφαλμένη αντίληψη ότι όλες οι τσαγιέρες kyusu διαθέτουν πλαϊνή λαβή, οι οποίες τεχνικά ονομάζονται yokode kyusu(τσαγιέρες με πλευρική λαβή). Η εσφαλμένη αντίληψη του ονόματος επιδεινώνεται υπό το φως της σύγχρονης ορολογίας όπου το “kyusu” συνήθως αναφέρεται στην ποικιλία yokode kyusu.

Οι τσαγιέρες Kyusu χρησιμοποιούνται γενικά για την παρασκευή πράσινου τσαγιού ειδικότερα, ενώ άλλες ποικιλίες τσαγιού, όπως το μαύρο και το Kyusu, μπορούν επίσης να παρασκευαστούν ανάλογα με την ποικιλία kyusu που χρησιμοποιείται ανάλογα με το υλικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή της τσαγιέρας.

Παραγωγή της Kyusu

Πολλές από τις παραδοσιακές περιοχές παραγωγής βρίσκονται κατά μήκος της Τεκτονικής Γραμμής της Ιαπωνίας (JMTL) και της Τεκτονικής Γραμμής Itoigawa-Shizuoka (ISTL). Η ηφαιστειακή δραστηριότητα κατά μήκος αυτών των ρηγμάτων συμβάλλει στη δημιουργία αργιλικών κοιτασμάτων πλούσιων σε ορυκτά. Αυτό καθιστά τον άργιλο από αυτήν την περιοχή περιζήτητο για να μιμηθεί την κεραμική Zisha Purple Sand που βρίσκεται στην Κίνα. Η χρήση αργίλου παρόμοιου με τον άργιλο Zisha σε σύνθεση και εμφάνιση επιτρέπει επίσης στο Kyusu να μιμηθεί τις κινεζικές γλάστρες τύπου Yixing, από τις οποίες έχουν διαμορφωθεί πολλές Kyusu.

Σήμερα, οι Kyusu διατίθενται σε κάθε είδους χρώματα, σχήματα, στυλ και μοτίβα. Γυαλισμένες και μη γυαλισμένες πήλινες στο στυλ Yixing, καθώς και κεραμικές, πήλινα και χυτοσιδηρά, μπορούν να βρεθούν στην κατηγορία των τσαγιέρων Kyusu. Πολλά Kyusu εξακολουθούν να παράγονται σε περιστρεφόμενους τροχούς κεραμικής.

Μία τσαγιέρα με φίλτρο Kyusu στο εσωτερικό της περιέχει είτε ανοξείδωτο χάλυβα είτε κεραμικό πλέγμα. Τα πλέγματα από ανοξείδωτο χάλυβα συνήθως τοποθετούνται στην ίδια την γλάστρα και είναι ιδανικά για μικρότερα φύλλα ή τσάγια σε σκόνη. Το κεραμικό πλέγμα χρησιμοποιείται γενικά με μεγαλύτερα ολόκληρα φύλλα τσαγιού ή φακελάκια τσαγιού.

Kyusu όλων των στυλ είναι δημοφιλείς σε όλη την Ιαπωνία, ειδικά για την παρασκευή πράσινου τσαγιού το πρωί και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Διαφορετικοί τύποι και στυλ kyusu χρησιμοποιούνται για διαφορετικές καταστάσεις και για την παρασκευή διαφορετικών τύπων τσαγιού.

 

We’ve chosen this simply elegant, zen-like Kyusu teapot as our go-to.We are excited to offer it for shipping for its quality to price balance, pleasant feel, ease of use, and effective brewing ability.

This Kyusu is a Tokoname hand-made, by third generation producer, Mr. Tatsuo Umehara.Umehara-san hand makes each lid to fit the teapot’s body just right, leaving no crevice, thereby creating a nice feel when handling.

The filter is sasame style, making this teapot perfect for light steamed or mountain teas.

Tokoname teapots carry with them the tradition and history of Japan dating back to the Edo period, making them authentic for use in brewing Japanese teas or as a souvenir for lovers of oriental culture.

The clays used in shaping these teapots are naturally high in iron content; as the tea and water brew, the tea tannins come into contact with this naturally occuring iron, and the bitterness is suppressed, making it a beneficial brewing utensil.

Ideal for gyokuro, bancha, genmaicha, sencha green tea

Capacity:230ml

What is Kyusu

Kyusu (also: kyūsu, 急須) are Japanese teapots used for brewing tea. The word “kyusu” in Japanese refers to any teapot, with a common misconception that all kyusu pots possess a side handle, which is technically the yokode kyusu. The misconception is exacerbated in light of modern parlance where “kyusu” usually refers to the side-handled yokode kyusu variety of Japanese kyusu. Kyusu teapots are generally used for brewing green tea in particular, while other varieties of tea such as black and Kyusu can also be brewed depending on the variety of kyusu used and the material used to make the teapot.

Kyusu production

Many of the traditional production areas are located along the Japan Median Tectonic Line (JMTL) and the Itoigawa-Shizuoka Tectonic Line (ISTL). The volcanic activity along these faultlines contributes to clay deposits that are rich in minerals. This makes the clay from this area sought after in order to emulate the zisha purple sand ceramic found in China. Using clay similar to zisha clay in composition and appearance also further allows kyusu to emulate the Chinese Yixing style pots which many kyusu are modeled after.

Today kyusu come in all manner of colors, shapes, styles, and motifs. Glazed and unglazed clay pots in the style of Yixing, as well as ceramic pots, earthenware and cast iron, can be found among the kyusu category of teapots. Many kyusu are still produced on rotating potter’s wheels.

The interior of kyusu pots contain either stainless steel or ceramic mesh. Stainless steel mesh are usually fitted into the pot itself and are ideal for smaller leaf or powdered teas. The ceramic mesh is generally used with larger whole leaf tea or tea bags.

Kyusu of all styles are popular throughout Japan, especially for brewing green tea in the morning and throughout the day. Different types and styles of kyusu will be used for different situations and for brewing different types of tea.