Λευκό Τσάι – Cake 2015 “Lao Shu Bai Cha”

9.0057.00 με Φ.Π.Α

Μεθυστικό 10 χρόνων Ωριμασμένο Λευκό Τσάι σε Κέικ  – Απολαύστε μοναδικές ποικιλίες απ΄τους κήπους της άπω ανατολής – Tea Gardens

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Κωδικός προϊόντος: Μ/Δ Κατηγορίες: , Ετικέτες: , , , , ,

Περιγραφή

Ένα συμπιεσμένο ποικιλιακό λευκό τσάι Άνοιξης του 2015 “Chang Ye Bai Hao” (υβρίδιο φυτών Fuding Bai Mu Dan και Camellia Taliensis) που αναπτύσσεται στην περιοχή Gelanghe της κομητείας Menghai στην Xishuangbanna (Yunnan).

Το πρώτο ξέπλυμα των φύλλων τσαγιού την άνοιξη του 2015 που μαζεύτηκαν από θάμνους φυτειών μετατράπηκε με μια διαδικασία καβουρδίσματος σε θερμοκρασία 120-140 C για λίγα λεπτά, στη συνέχεια τυλίγεται σε ζεστό γουόκ σε θερμοκρασία περίπου 70 βαθμούς, αφήνεται να μαραθεί για περίπου μία ώρα και στη συνέχεια στεγνώνεται σε γουόκ χαμηλότερης θερμοκρασίας στους 50 βαθμούς περίπου. Τέλος το τσάι στεγνώνει στον αέρα χρησιμοποιώντας ανεμιστήρες για να «στεγνώνει» αργά. Κατά τη διάρκεια αυτής της τελικής φάσης το τσάι αποξηραίνεται και πάλι ελαφρώς φέρνοντας μια ελαφριά γεύση “κόκκινου τσαγιού”.

Το παρασκευασμένο αυτό λευκό τσάι είναι γλυκό, με παχύρρευστο σώμα και λιπαντική αίσθηση στο στόμα. Η γλυκύτητα είναι σαν μέλι με ελαφριές λουλουδένιες νότες. Μία βαθιά χρυσαφένια σούπα τσαγιού που κατεβαίνει ευχάριστα από το στόμα και το λαιμό φέρνοντας μαζί ένα είδος καταπραϋντικής πληρότητας. Μπορεί να εγχυθεί 7 ή 8 φορές σε στυλ γκονγκ φου (ίσως περισσότερες ανάλογα με το στυλ παρασκευής και την ποσότητα των φύλλων).

Αυτό το λευκό τσάι είναι κάτι που θα ωριμάσει και θα εξελιχθεί με τα επόμενα χρόνια.Μπορεί να αποθηκευτεί όπως το Pu-er μαζί με άλλα κέικ.

Συγκομιδή τσαγιού: Άνοιξη 2015

 

This is pressed from Spring 2015 harvested “Chang Ye Bai Hao” varietal white tea (a hybrid of Fuding Bai Mu Dan and Camellia Taliensis) plants growing in Gelanghe area of Menghai County in Xishuangbanna (Yunnan).

First flush of spring 2015 tea leaves picked from established plantation bushes was processed into something akin to Yue Guang Bai (moonlight white) or Shou Mei by a process of frying (kill green) at a temperature of 120-140c for a few minutes, then rolling in a hot wok at a temperature of about 70C, then allowed to wither for an hour or so and then finally dried in a lower temperature wok at about 50C.  Finally the tea is air-dried using fans to slowly “blow-dry” the tea.  During this final phase the tea withers again slightly bringing some slight “red tea” taste to the tea.

The brewed tea is sweet, with thick body and lubricating mouth-feel.  The sweetness is honey-like some slight floral notes.  It brews a deep golden tea soup and slides happily through the mouth and throat bringing a kind of soothing fullness with it.  It can be infused 7 or 8 times gong fu style (maybe more depending on your brewing style and leaf quantity).

This is something that will age and develop with the coming years and can be stored like pu-erh alongside other raw cakes.

Spring 2015 harvested tea

Recommend Brewing Method

Cup Method

Teacup: 8.8oz / 250ml

210℉ / 99℃

2g Tea

Brewing time: 2 - 5 mins

Chinese Gongfu Method

Gaiwan: 3.4oz / 100ml

210℉ / 99℃

5g Tea

15 steeps: rinse, 20s, 25s, 30s, 35s, 40s, 45s, 50s, 60s, 70s, 80s, 90s, 120s
Rinse time is around 10 seconds

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος357 γρ.
Βάρος

100g, 25 Grams Sample, 357g, 50g