Λευκό Τσάι-Wild “Sweet Ya Bao”(25-100g)

13.0050.00 με Φ.Π.Α

Μεθυστικό Μώβ Λευκό Τσάι Άγριο Τεϊόδεντρο “Wild Tree Purple Sweet Ya Bao”  – Απολαύστε μοναδικές ποικιλίες απ΄τους κήπους της άπω ανατολής – Tea Gardens

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Κωδικός προϊόντος: Μ/Δ Κατηγορίες: , Ετικέτες: , , , , ,

Περιγραφή

Πρόκειται για μια ειδική ποικιλία Μώβ Λευκού τσαγιού “Ye Sheng” από άγριο τεϊόδεντρο.

Αναπτύσσεται κυριολεκτικά άγρια στο δάσος και αυτός ο «γλυκός» υποτύπος είναι ο πιο σπάνιος από όλους. Χρειάστηκαν 5 άτομα 18 ημέρες για να συλλέξουν και να επεξεργαστούν μόλις 32 κιλά από αυτό το απίστευτα μοναδικό τσάι.

Η επεξεργασία είναι πολύ απλή και περιλαμβάνει σύντομο μαρασμό και έκθεση σε ζεστό ξηρό αέρα για να σταματήσει η οξείδωση. Το λευκό τσάι που προκύπτει είναι απίστευτα μοναδικό και μοιάζει με ένα μπουκέτο λουλουδιών βουτηγμένο σε χυμό καρπουζιού. Ο λουλουδένιος χαρακτήρας είναι κάτι σαν τριαντάφυλλο τόσο σε γεύση όσο και σε οσμή.

Αυτό το τσάι είναι τελείως διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο τσάι που έχετε δοκιμάσει ποτέ, και όχι μόνο είναι μοναδικό, αλλά είναι πολύ περίπλοκο στη γεύση, και κάνει πολλές επανεκγχύσεις.

Απο την κομητεία Jinggu του Simao.

Συγκομιδή από μέσα Φεβρουαρίου έως αρχές Μαρτίου

 

 

This is a special varietal of Purple “Ye Sheng” Wild Tree Tea. It literally grows wild and this “sweet” sub-type is the most rare of all.

It took 5 people 18 days to collect and process just 32 kilograms of this incredibly unique tea.

The processing is very simple and involves brief withering and hot dry air exposure to halt the oxidation. The resulting tea is incredibly unique and is like a floral bouquet drenched in watermelon juice. The floral character is something like rose both in taste and smell.

This tea is totally unlike any other tea I have ever tried, and not only is it unique but it’s very complex and goes many many steeps.

Harvested in Jinggu County of Simao

Mid-February to Early March harvest

Recommend Brewing Method

Cup Method

Teacup: 8.8oz / 250ml

203℉ / 95℃

2g Tea

Brewing time: 2- 5 mins

Chinese Gongfu Method

Gaiwan: 3.4oz / 100ml

203℉ / 95℃

4-5g Tea

8-9 steeps: rinse, 10s, 15s, 20s, 30s, 45s, 60s, 60s, 60s
Rinse time is around 5 seconds

Επιπλέον πληροφορίες

ΒάροςΜ/Δ
Βάρος

100g, 25 Grams Sample, 50g