Μαύρο Τσάι-Golden Bi Luo Chun(25-100g)
€4.00 – €16.00 με Φ.Π.Α
Μεθυστικό Μαύρο Τσάι – Yunnan Imperial Golden Bi Luo Chun – Απολαύστε μοναδικές ποικιλίες απ΄τους κήπους της άπω ανατολής – Tea gardens
Περιγραφή
Αυτό το υπέροχο κλασικό Bi luo Chun μαύρο τσάι έρχεται απ΄την Yunnan και καλλιεργείται στην κομητεία Ning’er του Simao. Έχει μαζευτεί σε αναλογία μπουμπούκι-φύλλο: 1 προς 1, προσεκτικά τυλίγμένο σε σφαιρίδια.
Όπως τα περισσότερα Μαύρα τσάγια της Yunnan, το συγκεκριμένο τσάι επωφελείται από τη βραχυπρόθεσμη ωρίμανση και αναπτύσσει μια γλυκιά γεύση βύνης και υπέροχο άρωμα με μια νότα σοκολάτας και λουλουδιών.
Η συγκομιδή είναι της άνοιξης. Με την πάροδο του χρόνου αναπτύσσει περισσότερο έντονη γεύση μελιού.
Γνωστό και ως Pi Lo Chun, είναι ένα διάσημο τσάι που καλλιεργήθηκε αρχικά στην περιοχή του βουνού Dongting κοντά στη λίμνη Tai, στην επαρχία Jiangsu, στην Κίνα. Είναι γνωστό για την λεπτή του εμφάνιση με τις λευκές τρίχες, τη φρουτώδη γεύση και το άρωμα λουλουδιών.
Το όνομα του κυριολεκτικά σημαίνει «πράσινο σαλιγκάρι της άνοιξης». Το τσάι ονομάζεται έτσι γιατί τυλίγεται σε μια σφιχτή σπείρα, που μοιάζει με κρέας σαλιγκαριού και κόβεται νωρίς την άνοιξη. Συνήθως επιλέγεται ένα μπουμπούκι και ένα φύλλο.
Το αρχικό του όνομα είναι Xia Sha Ren Xiang (嚇煞人香, “τρομακτικό άρωμα”). Ο θρύλος λέει για την ανακάλυψή του από μια τσαγιού που έμεινε χωρίς χώρο στο καλάθι της και έβαλε το τσάι ανάμεσα στο στήθος της. Το τσάι, ζεσταμένο από τη θερμότητα του σώματός της, έβγαζε ένα έντονο άρωμα που ξάφνιασε το κορίτσι.
Σύμφωνα με το χρονικό της δυναστείας Qing Ye Shi Da Guan, ο αυτοκράτορας Kangxi επισκέφτηκε τη λίμνη Tai στο 38ο έτος της διακυβέρνησής του. Εκείνη την εποχή, λόγω του πλούσιου αρώματος του, οι ντόπιοι το ονόμασαν «Τρομακτικό Άρωμα». Ο αυτοκράτορας Kangxi αποφάσισε να του δώσει ένα πιο κομψό όνομα – Biluochun.
Σήμερα, καλλιεργείται στο Dongting του Jiangsu. Το Pi Lo chun από το Dong Shan (Ανατολικό Βουνό) θεωρείται το καλύτερο. Καλλιεργείται επίσης στις επαρχίες Zhejiang και Sichuan. Τα φύλλα τους είναι μεγαλύτερα και λιγότερο ομοιόμορφα. Έχουν περισσότερη γεύση καρυδιού παρά φρουτώδη και λεία.
Χωρίζεται σε επτά βαθμούς με φθίνουσα σειρά ποιότητας: Ανώτατο, Ανώτατο Ⅰ, Βαθμός Ⅰ, Βαθμός Ⅱ, Βαθμός Ⅲ, Τσάο Τσινγκ Ⅰ και Τσάο Τσινγκ Ⅱ
This lovely tea is a classic Yunnan black tea grown in Ning’er county of Simao. This has been picked as 1 leaf to 1 bud sets and processed carefully by rolling the tea into pellets.
Like most Yunnan, Black teas, the tea benefits from short-term aging and develops a malty sweet taste and lovely fragrance with a hint of chocolate and flowers.
The harvest is in the spring. Over time it develops a more intense honey flavor.
Αlso known as Pi Lo Chun is a famous tea originally grown in the Dongting mountain area near Lake Tai, province Jiangsu, China. It is renowned for its delicate appearance with white hairs, fruity taste and floral aroma.
The name literally means “Green Spring Snail”. The tea is called so because it is rolled into a tight spiral, resembling snail meat and is cropped early spring. Usually is picked a bud and a leaf.
Its original name is Xia Sha Ren Xiang (嚇煞人香, “scary fragrance”). Legend tells of its discovery by a tea picker who ran out of space in her basket and put the tea between her breasts instead. The tea, warmed by her body heat, emitted a strong aroma that surprised the girl.
According to the Qing Dynasty chronicle Ye Shi Da Guan, the Kangxi Emperor visited Lake Tai in the 38th year of his rule. At that time, because of its rich aroma, local people called it “Scary Fragrance”. The Kangxi Emperor decided to give it a more elegant name – Biluochun.
Today is cultivated in Dongting, Jiangsu. The one from Dong Shan (East Mountain) is considered the best. It is also grown in Zhejiang and Sichuan provinces. Their leaves are larger and less uniform. They taste more nutty than fruity and smooth.
It is divided into seven grades in decreasing order of quality: Supreme, Supreme Ⅰ,Grade Ⅰ,Grade Ⅱ,Grade Ⅲ, Chao Qing Ⅰ, and Chao Qing Ⅱ
Recommend Brewing Method
Cup Method
Teacup: 8.8oz / 250ml
194℉ / 90℃
2g Tea
Brewing time: 2 - 5 mins
Chinese Gongfu Method
Gaiwan: 3.4oz / 100ml
194℉ / 90℃
4-5g Tea
6-7 steeps: rinse, 10s, 15s, 20s, 30s, 45s, 60s, 60s Rinse time is around 5 seconds
Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | Μ/Δ |
---|---|
Βάρος | 100g, 25 Grams Sample, 50g |
Σχετικά προϊόντα
- Επιλογή
Αυτό το προϊόν έχει πολλαπλές παραλλαγές. Οι επιλογές μπορούν να επιλεγούν στη σελίδα του προϊόντος
- Add to WishlistAdd to Wishlist
- Πράσινο Τσάι, Τσάγια
Πράσινο Τσάι-Imperial Bi Luo Chun(25-100g)
- €4.50 – €18.00 με Φ.Π.Α
Add to WishlistAdd to Wishlist- Επιλογή
Αυτό το προϊόν έχει πολλαπλές παραλλαγές. Οι επιλογές μπορούν να επιλεγούν στη σελίδα του προϊόντος
- Επιλογή
Αυτό το προϊόν έχει πολλαπλές παραλλαγές. Οι επιλογές μπορούν να επιλεγούν στη σελίδα του προϊόντος
- Add to WishlistAdd to Wishlist
- Πράσινο Τσάι, Τσάγια
Πράσινο τσάι-Yunnan “Purple Beauty” (25-100g)
- €4.00 – €16.00 με Φ.Π.Α
Add to WishlistAdd to Wishlist- Επιλογή
Αυτό το προϊόν έχει πολλαπλές παραλλαγές. Οι επιλογές μπορούν να επιλεγούν στη σελίδα του προϊόντος
- Επιλογή
Αυτό το προϊόν έχει πολλαπλές παραλλαγές. Οι επιλογές μπορούν να επιλεγούν στη σελίδα του προϊόντος
- Add to WishlistAdd to Wishlist
- Πράσινο Τσάι, Τσάγια
Πράσινο Τσάι-Imperial Dragon Well(25-100g)
- €11.00 – €44.00 με Φ.Π.Α
Add to WishlistAdd to Wishlist- Επιλογή
Αυτό το προϊόν έχει πολλαπλές παραλλαγές. Οι επιλογές μπορούν να επιλεγούν στη σελίδα του προϊόντος
- Out of StockΕπιλογή Αυτό το προϊόν έχει πολλαπλές παραλλαγές. Οι επιλογές μπορούν να επιλεγούν στη σελίδα του προϊόντος
- Add to WishlistAdd to Wishlist
- Μαύρο Τσάι, Τσάγια
Μαύρο Τσάι-“Άρωμα Χρυσού Μελιού”(25-100g)
- €4.00 – €14.00 με Φ.Π.Α
Add to WishlistAdd to Wishlist