Πράσινο Τσάι-Imperial Bi Luo Chun(25-100g)

4.5018.00 με Φ.Π.Α

Μεθυστικό Πράσινο Τσάι Bi Luo Chun Imperial Grade – Απολαύστε μοναδικές ποικιλίες απ΄τους κήπους της άπω ανατολής – Tea gardens

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Κωδικός προϊόντος: Μ/Δ Κατηγορίες: , Ετικέτες: , , , , ,

Περιγραφή

Στο Πράσινο τσάι  Bi Luo Chun, oι τρυφεροί βλαστοί των μπουμπουκιών τσαγιού αφαιρούνται κατά το πρώτο μάζεμα της άνοιξης (ή αργά το φθινόπωρο μετά την αποξήρανση των μουσώνων) και στη συνέχεια επεξεργάζονται με επιδεξιότητα με το χέρι, με αποτέλεσμα αυτά τα καθαρά “μαργαριτάρια” μπουμπουκιών με σφιχτή γεύση φρέσκου τσαγιού.

Το Imperial Grade Bi Luo Chun αναπτύχθηκε στην πόλη Mojiang στο Simao. Η ποικιλία τσαγιού που χρησιμοποιείται είναι ένα υβρίδιο της ποικιλίας Assamica που ονομάζεται Yunkang #100.

Η γεύση του τσαγιού είναι γλυκιά, πηχτή και ζωντανή. Υπάρχει κάποια ελαφριά στυφότητα που αντισταθμίζει τη γλυκύτητα, προσδίδοντάς της βάθος και πολυπλοκότητα.

Συνιστούμε την παρασκευή με νερό 90C. Ένα ξέπλυμα (περίπου 10 δευτερόλεπτα), στη συνέχεια αφήστε το για 15-20 δευτερόλεπτα και απολαύστε! Με κάθε διαδοχική έγχυση προσθέστε 15 δευτερόλεπτα.

Η εαρινή συγκομιδή είναι από τα μέσα Φεβρουαρίου έως τις αρχές Μαρτίου.

 

 

In this Green tea tender shoots of tea buds are plucked during the first flush of spring (or late autumn after the monsoons have dried up) and then expertly processed by hand into these tightly rolled pure bud “pearls” of fresh tea.

Our Imperial Grade Bi Luo Chun was grown in the town of Mojiang in Simao. The tea varietal used is a hybrid of Assamica called Yunkang #100.

The taste of the tea is sweet, thick and vibrant. There is some slight astringency that counters the sweetness, lending it depth and complexity.

We recommend brewing with 90C water. One flash rinse (about 10 seconds), then brew for 15-20 seconds and enjoy! With each successive infusion add 15 seconds.

Spring Harvest is Mid-February to Early-March.

Recommend Brewing Method

Cup Method

Teacup: 8.8oz / 250ml

185℉ / 85℃

2g Tea

Brewing time: 2 - 5 mins

Chinese Gongfu Method

Gaiwan: 3.8oz / 100ml

185℉ / 85℃

5-6g Tea

8 steeps: rinse , 15s, 30s, 45s, 60s, 75s, 90s,
120s, 180s,
Rinse time is around 10 seconds

Επιπλέον πληροφορίες

ΒάροςΜ/Δ
Βάρος

100g, 25 Grams Sample, 50g